ВиК синдикалисти протестират в София

ВиК синдикалисти протестират в София | StandartNews.com

София. Синдикалната организация на КНСБ при „ВиК – Варна" ООД и Синдикалната секция „Подкрепа" при „ВиК – Варна" ООД протестират пред Министерство на регионалното развитие.

Протестиращите настояват управителят на ВиК - Варна да не бъде сменян, като твърдо заявиха подкрепата си към него.

Протестиращите искаха да влязат в Министерството с някой представител, но не успяха. Те призовават заместник-министъра на регионалното развитие да слезе и да говори с тях. Протестиращите държат лозунги, гласящи „Стига кадрови експерименти на наш гръб, Стига политически бабувания", предаде Фокус.

Декларация, разпространена от протестиращите гласи:"Ние, работниците и служителите във" ВиК-Варна" ООД, категорично заставаме зад ръководството на дружеството и провежданата от него управленческа политика. Г-н Валентин Вълканов е назначен за управител на дружеството през 2002 г. През годините на управлението му дружеството се стабилизира финансово и бележи значителен икономически растеж - ежегодни инвестиции от по 8-9 млн. лв. в подмяна на водопроводните мрежи и съоръженията, редовно изплащане на дивидентите към държавата и общината. През смяната си през ноември 2009 г., г-н Вълканов оставя дружеството в много добро финансово състояние – 3 млн. лв. печалба, близо 9 млн. лв. оборотни средства. След повторното връщане на Вълканов през 2012 г. за няколко месеца финансовото състояние на дружеството значително се подобри - задълженията изцяло са изчистени, събираемостта се е повишила. Подготвяната смяна на управителя създава напрежение в колектива. Твърдо сме убедени, че смяната на г-н Вълков ще доведе до срив на „ВиК – Варна" ООД. Призоваваме министъра на регионалното развитие да преразгледа това решение, за да не допусне съсипване на най-голямато ВиК дружество в България и нарушаване на социалния мир".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай