Видето "Оставка" стана хит в интернет

Сергей и Бойко герои във "филма "Оставка", авторът си търси работа втори месец

Видето "Оставка" стана хит в интернет | StandartNews.com

София. Имитация на трейлър на касов холивудски филм с участието на цялата политическа класа обиколи социалните медии днес и събра рекорден брой посещения за няколко часа. Филмът е озаглавен "Оставка", а главните герои в него са Пламен Орешарски, Сергей Станишев, Бойко Борисов и Ахмед Доган. Протестиращите хора на улицата също са част от мегапродукцията. Роли във филма са получили и журналистът Найо Тицин в качеството си на Волен Сидеров в усмирителна риза и опиталият се да застреля Ахмед Доган с газов пистолет Октай Енимехмедов.

Клипът е дело на български студент, който учи дигитална кинорежисура в Съндърланд, Великобритания. Под описанието на видеото Любомир Петков е написал "Това е моят начин на протест".

"Стандарт нюз" научи, че момчето, което взриви интернет със своето видео "Оставка", е на 20 години и е от столичния квартал "Люлин". Той е сред най-добрите български студенти в курса по кинорежисура в Съндърланд, но втората година от следването му е под въпрос, защото сумата, която му е необходима за семестъра, е непосилна за семейството му. Преди няколко месеца Любомир остава без баща и се връща в София това лято, за да работи и помага на майка си. Вече втори месец момчето си търси работа без успех и попада в графата на образовани и недоволни млади хора, които са на борсата и протестират срещу правителството на Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай