Четвъртък,

Въвеждат допълнителни мерки за безопасността на жп мрежата

От: Failed to load user -
A
A
A

София. „Националната компания железопътна инфраструктура" (НКЖИ) въвежда допълнителни мерки за поддържане и гарантиране на сигурността и безопасността при експлоатация на инфраструктурата в участъците, където се извършва текущ или основен ремонт. В тези райони е прекратено действието на осигурителната техника и се работи с временни пултове за управление на влаковото движение, информират от пресцентъра на НКЖИ.

От днес, на всички постове в райони с ремонтни дейности, ще има по двама стрелочници. Причината за това е, именно прекратяването на действието на осигурителната техника и въвеждането на временни пултове, поради извършването на ремонти. Освен това, се ограничават скоростите на влаковете, които влизат и напускат гарите и районите с временни пултове за управление с до 25 км/ч. Всичко се извършва при пълното съблюдаване на нормативните документи, действащи в железопътния транспорт, които са в пълно съответствие с европейските изисквания.

НКЖИ осъществява постоянен контрол и мониторинг на служителите, заети в експлоатацията, които от своя страна са преминали и периодично минават през всички необходими курсове и обучения.

Компанията гарантира, че железопътната инфраструктура в страната е безопасна и надеждна. Нивото на безопасност се поддържа от приложената в ДП НКЖИ система за управление на безопасността.

Тагове: Нкжи

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички