Въвеждат допълнителни мерки за безопасността на жп мрежата

Въвеждат допълнителни мерки за безопасността на жп мрежата | StandartNews.com

София. „Националната компания железопътна инфраструктура" (НКЖИ) въвежда допълнителни мерки за поддържане и гарантиране на сигурността и безопасността при експлоатация на инфраструктурата в участъците, където се извършва текущ или основен ремонт. В тези райони е прекратено действието на осигурителната техника и се работи с временни пултове за управление на влаковото движение, информират от пресцентъра на НКЖИ.

От днес, на всички постове в райони с ремонтни дейности, ще има по двама стрелочници. Причината за това е, именно прекратяването на действието на осигурителната техника и въвеждането на временни пултове, поради извършването на ремонти. Освен това, се ограничават скоростите на влаковете, които влизат и напускат гарите и районите с временни пултове за управление с до 25 км/ч. Всичко се извършва при пълното съблюдаване на нормативните документи, действащи в железопътния транспорт, които са в пълно съответствие с европейските изисквания.

НКЖИ осъществява постоянен контрол и мониторинг на служителите, заети в експлоатацията, които от своя страна са преминали и периодично минават през всички необходими курсове и обучения.

Компанията гарантира, че железопътната инфраструктура в страната е безопасна и надеждна. Нивото на безопасност се поддържа от приложената в ДП НКЖИ система за управление на безопасността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай