Васил Василев с писмо до президента

Васил Василев с писмо до президента | StandartNews.com

Председателят на Общобългарския комитет " Васил Левски " Васил Василев излезе с отворено писмо до президента Росен Плевнелиев. Ето какво пише той до държавния глава:

"В обръщението си на 18 март т.г. пред Народното събрание Вие приписахте на Васил Левски фразата : " Който ни освободи, той ще ни пороби ". Тя бе поместена в кавички, като безспорен цитат, в електронната Ви страница.

Вие излъгахте, г-н Президент. Горното словосъчетание не е съществувало никога, никъде и под никаква форма а документалното наследство на Апостола, Казаното от Вас може да се приеме само като опит за фалшифициране на заветите на Левски и акт на пренебрежение спрямо труда на всички изследователи на неговото дело от Освобождението досега. Гавра с паметта на националния ни герой не може да бъде премълчана, дори когато е предизвикана от политически съображения или от невежество.

От името на Общобългарския Комитет " Васил Левски " и на милионите българи, верни на идеите на Апостола, Ви приканвам да се извините публично за фалшификацията и да оттеглите от обръщението си пред Народното събрание цитираната в първото изречение фраза.

Като се надявам да получа а най-близко време съобщение за Вашето извинение, Ви моля да приемете, г-н Президент, уверенията в дълбокото ми уважение към президентската институция в България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай