Варненка с частна улица вместо овошки

Варненка с частна улица вместо овошки | StandartNews.com

Шумен. Варненка се оказа с частна улица вместо с овощна градина. Жената е на път да затвори с телена мрежа ул. "Алеко Константинов" в Шумен, ако общината не й плати обезщетение за завзетия имот, съобщи Shmoko.bg. 35-годишната Валентина Вътева наследила в Шумен от баба си стара овощна градина в района на жк "Южен Бряг", през която в момента минават последните 80 метра от дългата улица.

"Ще бъдем принудени да заградим собствеността си, защото от две години се опитваме да решим проблема с общината без успех. В кметството знаят и признават, че грешката е тяхна, но не правят нищо, за да я поправят", коментира адвокат Йордан Чаков от Варна, който защитава интересите на Вътева. Той е подал в кметството искане за разрешение да загради имота си с телена мрежа. В Административния съд пък е подаден иск срещу общината за 186 хил. лева обезщетение.

Бабата на Валентина отдавна живее във Варна и си знаела, че в Шумен има овощна градина. През 2011 г. собствениците получили от шуменската общинска данъчна служба известие, че дължат някакви стотинки лихва по стар данък и пристигнали в града да си го платят. Оказало се обаче, че имотът вече не съществува в регистрите на общината. В кадастъра го има, а в общината - не. През 2007 г. техните 276 кв. метра овощна градина са се превърнали в асфалтирано шосе, без никой да ги уведоми и без да отчужди имота срещу полагащото се обезщетение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай