Варненецът заплашил да се самоубие

Варненецът заплашил да се самоубие | StandartNews.com

Варна. Близо 6 часа продължава акцията във Варна, където 30-годишен мъж се е барикадирал в дома си. Органите на реда все още не могат да установят контакт с него. По официална информация на полицията акцията е започнала след сигнал от роднини на мъжа, че той е заплашил да се самоубие.

Стана ясно, че Валентин е 30-годишен, семестриално е завършил Военноморското училище, а майка му е в Америка. Той се е свързал с нея по телефона, а тя с роднините, които чакат развръзка на драмата пред жилищната кооперация. "Направете нещо, той не е лошо момче", примолила се е майката.

От близо час Валентин не е излизал на балкона. На място дойдоха и спецполицаи, а пожарникари донесоха платнище, в случай, че той скочи. Извикаха и ключар да отвори отвън апартамента, но вратата е със сложно заключване чрез шипове в стената и това не бе възможно. По искане на криминалните психолози полицаите настояха да се махнат камерите и фотоапаратите, защото медийното внимание провокира рисковото поведение на Валентин. 

Сигнал срещу него е подаден още снощи, тъй като той чупил стъкла и уплашил съседите си. След посещение от полицаите мерки срещу него не са взети и тази сутрин кризата продължи. Жилището на Валентин се намира на 3 и 4 етаж от кооперация на ул. "Цани Гинчев" в морската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай