Валя скочила в морето (ОБЗОР)

Валя скочила в морето (ОБЗОР) | StandartNews.com

25-годишната медицинска сестра Валентина Иванова от Бургас е в неизвестност повече от три денонощия. Според разследващи мистерията вече е разкрита. По изрично настояване на семейството й обаче подробностите се пазят в тайна. Валентина имала намерение скоро да сключи брак с приятеля си - полицая в моторизирания отряд "Сигма" Валентин Георгиев.

Пазят в тайна личната драма на жената

Безследно изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова вероятно се е самоубила. Това е основната версия, по която работи полицията в Бургас. 24-годишната бургазлийка изчезна късно вечерта във вторник и оттогава не се е обаждала на никого. Криминалисти са намерили мобилния телефон на Валентина и дамската й чанта, с която тя напуснала дома си в 23.30 часа във вторник. Телефонът й давал сигнал "свободно" през цялото време, но никой не го вдигал. Вещите й са били открити в района на морската градина близо до плажа. Предполага се, че тя е скочила в морето от моста. Заради нежеланието на близките й да се разгласява информация от полицията отказват да съобщят дали фаталният скок на Валентина е засечен от охранителните камери, които са монтирани по крайбрежието. Първоначалната версия за отвличане е категорично отхвърлена. Униформените са убедени, че в случая няма данни за насилие, нито за друго престъпление, макар тялото на жената да не е открито. Според разследващи става въпрос за дълбока лична драма. Момичето е било с доста лабилна психика и е посегнала сама на живота си, е основната версия.

Във вторник Валентина не се появила в зъболекарския кабинет на д-р Даниел Илиев, където работела. Сутринта му изпратила съобщение, че няма да дойде на работа, тъй като я боли коремът и не се чувства добре. "Не ми е добре, много ме боли коремът, не мога да стана от леглото, няма да дойда на работа, ако съм по-добре следобед, съм на линия, извинявай". Това е последният sms, който красивата Валя изпраща до шефа си сутринта в деня на изчезването си, пише Флагман. Късно вечерта обаче Валентина напуснала дома си в бургаския квартал "Лозово". Около 23.30 часа тя повикала такси и казала на шофьора да я остави в морската градина точно до "Гъбката", където хората от града си уговарят срещи. От това място и от този момент следите на медицинската сестра се губят. Според показанията на таксиметровия шофьор, след като му платила за превоза, тя е тръгнала в посока към морето.
Запознати с трагедията разкриха, че Валентина е страдала от тежка депресия. Тя не харесвала тялото си и непрекъснато повтаряла, че е дебела.

Фейсбук: Жива е, но крият нарочно

Приятели на изчезналото момиче направиха група във Фейсбук "Да помогнем за намирането на Валентина Иванова". Полицаят Валентин Георгиев, за който Валя щяла да се омъжва, също отправи апел от социалната мрежа всеки, който има някаква информация за младата жена, да се обади незабавно в полицията.

"Да, ама аз имам инфо, че просто се е скарала с баща си и изчезнала за два дена, и вече си е вкъщи, това го е казал човек от Лозово", написа вчера следобед във Фейсбук групата З.Б. "Не е скочила в морето. Жива и здрава е, но по-добре наистина да не се разчува на тоя етап. Неслучайно крият от полицията", допълва Цветозар Георгиев.

Плеймейтката Златка Димитрова също е изказала мнение в групата. "Бащата не искал да дават никаква информация на медиите за момичето си! За собственото дете! Защо ли? Ако искат да я намерят!!!! Никой не заставал пред медии, всички отказвали коментари (нейните близки). Ами тогава, защо разпространявате снимките из Бургас! Много ми е странно всичко, което става!".

Хапчета за отслабване объркали хормоните й

Хормонално разстройство от прекомерна употреба на фитнес добавки може да е причина за депресията на Валентина, твърдят запознати. Младата жена пиела хапчета за отслабване и тренирала всеки ден, за да постигне перфектно тяло. Ако пропуснела да отиде в спортната зала, вечер задължително бягала по два часа в квартала. Заради изтощителните тренировки напоследък все повече започнала да посяга към анаболи и хранителни добавки.

Съмнителните таблетки и прахчета обаче започнали да й действат още по-зле на психиката. Вероятно от безразборния прием на добавки тя получила силно хормонално разстройство. Изпадала често без причина в тревожни състояния и потърсила лекарска помощ. Изследванията показали, че половата й система не функционира правилно, а яйчниците почти не произвеждат яйцеклетки. Новината, че има опасност да не може да роди деца, я сринала тотално.

Хранителни добавки от нета може да са опасни

Проф. д-р Донка Байкова, експерт по хранене и диететика

Според закона за храните хранителните добавки са храни, т.е. те обогатяват организма и допринасят за здравословните ефекти от храната. Това не са лекарства или някакви наркотични вещества. В този смисъл не са опасни. Има възможност обаче тези "хранителни добавки" да са нерегламентирани - купувани от интернет или търговци, които не могат да бъдат проследени. В такива случаи е възможно да съдържат вещества, които да доведат за психичен дисбаланс, неадекватност, дезориентация, свръхвъзбудимост. Моята препоръка към хората е да се консултират със специалисти вместо с интернет сайтове.

Изчезнала след конфликт с баща си

Сложни отношения с баща й може да са причината Валентина да посегне на живота си. Това е една от версиите, по които работи полицията. Именно от семейството са настояли МВР да не дава информация по случая. Стоматологът, с когото медсестрата работи вече две години, обаче е убеден, че Валентина била в идеални отношения с родителите си. В Лозово също изключват версията конфликт с баща й Иван да е докарал Валя до съдбоносното решение да сложи край на живота си. Мъжът бил изключително дружелюбен и кротък. Той разказал на съседи, че в нощта на изчезването на Валя е говорил с нея последно около 23 часа. Попитал я дали ще влезе в банята. Тя пушила цигара и казала, че ще си легне. Той бил убеден, че тя е в леглото си и спи. Майката на Валя - Пенка, която работи в Австрия, научила от интернет за семейната трагедия и в момента пътува към България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай