Вълна от самоубийства почерни празниците

Вълна от самоубийства почерни празниците | StandartNews.com

14-годишната Паула избрала смъртта заради скандал вкъщи или несподелена любов

Черна серия от самоубийства почерни 2015-а на старта й. Трима младежи избраха смъртта и полетяха от балкона за 48 часа. Осмокласничка от Кюстендил скочи от 5-ия етаж в Кюстендил. Градът остана потресен от трагичната случка и днес 14-годишната Паула беше изпратена по последния й път от много нейни връстници. Потънали в скръб, съучениците си смениха профилните си снимки във Фейсбук с траурни лентички. Те споделяха колко тъжат за приятелката ки и как ще им липсва, но останаха озадачени и лаконични за причината, довела до фаталния край на момичето. Паула е била в 8 клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Кюстендил със специалност "Митническа и данъчна администрация". Ходела и на народни танци. Познатите й споделят, че била много добро момиче и не разбират защо е посегнала на живота си.

Трагичният инцидент е станал малко след 14 часа в събота на улица "Дрин" 5. Тийнейджърката не живеела в този район и не е ясно какво е търсела там. Тя изчакала да отворят един от входовете и влязла. Жена от блока я видяла, но не допуснала какво може да се случи. Момичето

се качило до площадката на 5-ия етаж

отворило прозореца и скочило, явно без колебания. Паднало надолу с главата върху плочките и ударът се оказал фатален. На местопроизшествието незабавно са се отзовали екипи на Спешния център и полицията. Девойката е закарана в кюстендилската болница още жива. Лекарите започнали борба за живота й. Направили й вливания, гледали я на скенер, но травмите се оказали много тежки и несъвместими с живота и Паула издъхнала в 17,20 ч в събота.

Районното полицейско управление в Кюстендил веднага започва разследване. Разпитани са близки и приятели на детето. По непотвърдена информация преди да се стигне до фаталния инцидент, момичето се е обадило на своя приятелка. Една от версиите, по които работят разследващите, е, че преди да направи фаталната стъпка, Паула се е скарала с родителите си. След драмата в Кюстендил се заговори за влияние на секти и се припомниха случаи от неотдавна, при които тийнейджърки си режеха ръцете и правеха опити за самоубийство след влияние на сатанисти. Майки не изключват до фаталното решение на Паула да се е стигнало заради любов с по-голям младеж, защото и такива драми се разказват между тийнейджърите.

Часове след фаталния полет на 14-годишната Паула от Кюстендил смъртта е пожелал и 20-годишен младеж от Дупница. Той скочил от прозореца на дома си на петия етаж в жилищен блок около 23 часа, а преди това

оставил предсмъртно писмо на родителите си

Трупът му е бил намерен около 3.00 часа през нощта. На място са пристигнали екипи на Спешен център и полиция. Трупът на момчето е закаран в кюстендилската морга. Започнато е разследване.
Трагедия по-рано почерни и Пловдив. 29-годишният студент по медицина от Омуртаг Тодор Симеонов се е хвърлил от 15-ия етаж на общежитията на улица "Царевец", предаде "Блиц". Младият мъж взел фаталното решение в първите часове на новата година - на 1 януари сутринта. Тодор е бил сам в стаята. Не е оставил предсмъртно писмо. Никой от познатите му не е забелязал или чул да споделя за големи проблеми или конфликти с някого, но коментират, че от време на време пиел хапчета за успокоение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай