В Ремотекс очакват министър Стойнев

В Ремотекс очакват министър Стойнев | StandartNews.com

Стара Загора. В очакване на срещата с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев в петък отчаяните работници в радневското предприятие Ремотекс проведоха и днес поредния си протест. С транспаранти „Искаме си заплатите", „Искаме работа" те проведоха протестно шествие от портала на предприятието до сградата на общината в миньорското градче.

„Докато не ги видят в ръцете си, лъганите вече 10 месеца работници не вярват, че ще получат поне по 325 лв помощи за Коледа", каза шефът на синдикалната организация на КНСБ в предприятието Живко Господинов.

Както вече бе обявено, парите щели да бъдат от фонда за социални вземания в Министерството на труда и социалната политика. Според синдикатите и работниците обаче избрана е сложна система за получаването им. То трябвало да стане чрез социалните служби за подпомагане в четирите основни общини, от които е персонала – Раднево, Стара Загора, Казанлък и Нова Загора. Социалните работници трябвало да издирят домашните адреси на всичките 561 работници, да направят списъци, да им съобщят за деня на изплащането на парите. А тай като последния работен ден за банките преди Коледа е петък, това практически няма как да стане преди най-светлия християнски празник.

Доведените до пълна мизерия работници очакват добри новини от министър Стойнев и за бъдещето на ремонтното предприятие. На заседанието на парламентарната комисия по социална политика депутати и синдикати не изключиха възможността то да мине отново под крилото на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай