В Кърджали тийнеджъри гласуват за Чудесата и на плажа

В Кърджали тийнеджъри гласуват за Чудесата и на плажа | StandartNews.com

Кърджали. В деня, когато археолозите от екипа на проф. Николай Овчаров съобщиха за новооткрита бронзова пластина, с единствен по рода си уникален надпис, свидетелстващ за османското нашествие над Перперикон през 14-и век, тийнеджъри от Кърджали извадиха лаптопи на плувния комплекс „Арпезос".

Момчетата и момчетата заедно с чаровната спасителка на плажа Ралица Стоянова гласуваха за „Чудесата на България".

Вече седмица откакто започна вота Светилището на Дионис е сред първите пет в класацията. Кърджалийци са готови да дадат гласа си за местната гордост, която е сред най-големите археологически открития у нас на новото хилядолетие.

Очаква се следващите дни кметът на Кърджали и областният управител да гласуват публично за Перперикон. Градът е твърдо решен да се пребори за първото място в класацията. От началото на годината досега над 60 хиляди туристи от страната и чужбина са посетили археологическия комплекс.

През 2009 г. без никакво лобиране от страна на България Скалния град на траките бе включен в престижната британска енциклопедия на 50-те свещени паметника в света от Сантяго де Компостела до Мачу Пикчу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай