В Добрич тръгна подписка за българската земя

В Добрич тръгна подписка за българската земя | StandartNews.com

Добрич. По традиция от 11 часа в неделния ден в Добрич се проведе протест срещу отпадането на забраната българска земя да се купува от чужденци. Тази неделя стартира и подписка в защита на българската земя, като организаторите на протеста заявиха, че такава подписка върви още в Русе и София. Подписката е под мотото "Закон за забрана притежанието на Българска земя от чужденци", като в нея се казва, че "териториалната цялост е основен елемент за съществуването на държавата и основен гарант за националната сигурност на България и съществуването на Българския народ".

Протестиращите чрез подписката настояват за възстановяване на чл.22 от Конституцията във вида, в който е бил до 1991 г., както и всички подзаконови актове в противоречие с предишните точки да се обявят за нищожни. При старта на подписката бяха събрани около 300 подписа, като през седмицата тя ще продължи в центъра на Добрич, а информационната кампания и хоро в защита на българската земя ще се проведе отново в неделя пред храм "Св. Георги", казва Пепа Рашева - една от активистите на инициативата "За земята на България".

Тя допълни, че в края на седмицата Национален координационен център на "За земята на България" е внесъл и Декларация в НС, адресирана още до председателите на ПГ на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и Атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай