Уволниха мнимия прокурор Гюров

Уволниха мнимия прокурор Гюров | StandartNews.com

Валентин отрича да е газил велосипедистка

Шофьорът, който се представи за прокурор и влезе в скандал с велосипедисти край Нови хан през почивните дни, е освободен от работа вчера. Със заповед на районния прокурор на столицата Петър Белчев е прекратен трудовият договор на Валентин Гюров, съобщи за "Стандарт" говорителят на Софийска районна прокуратура (СРП) Стефан Милев. Гюров е бил шофьор на Белчев, твърдят запознати.

8-мо РПУ в столицата образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител по повод клипа от празниците, запечатал скандала между Гюров и велосипедисти, съобщи за "Стандарт" Стефан Милев. Според разпространената версия, шофьорът блъснал момиче от групата и се представил за прокурор. Валентин Гюров обаче твърди, че не е газил никого, нито пък се е представял за прокурор.

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, защото ще се проверяват всички противоречиви версии за скандала. СРП образува дисциплинарно производство срещу Гюров, но след вчерашното му освобождаване от работа вероятно то ще бъде прекратено.

За случилото се в събота край Нови хан съобщи във "Фейсбук" Атанас Петков. Той е заснел клипа. Според Петков, водачът блъснал момичето нарочно. "Последва саморазправа, като шофьорът ведро заплашваше всички, че бил прокурор и щял да ни е.. майките, кълнейки всички да пукнем. Докато звъняхме на тел. 112, "прокурорчето" се опита да изпогази всички и избяга", написа Петков.

От прокуратурата излязоха в понеделник със съобщение, в което уточниха, че не става дума за прокурор, а за шофьор. Ръководството се извини.
В показанията си Гюров е обяснил, че е бил разпознат от един от колоездачите като човек, който работи в прокуратурата заради общи съседи, съобщи bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай