Увеличават се участниците в класацията за Чудесата

Увеличават се участниците в класацията за Чудесата | StandartNews.com

София. Участниците в класацията на в. "Стандарт" за "Чудесата на България" се увеличават, показват резултатите от гласуването. Водачи са Белоградчик и Магурата - със 71 процента, както и Майстори на кукли от шума - с 57%.

В двете категории - за материално и нематериално наследство, което да бъде прието под егидата на ЮНЕСКО,  битката е оспорвана. Разликите между различните забележителности, или ценности е в процент - два.

В гласуването за топ 10 на новите български предложения за материално и духовно наследство за ЮНЕСКО се включиха хиляди хора. Кампанията се осъществява със съдействието на М-Тел.

На 5 юли "Стандарт" даде старт на голямото национално гласуване за символите от материалното и духовно богатство на страната ни, които искаме да видим под закрилата на ЮНЕСКО като част от световното културно богатство.
Гласуването тече на сайта "Чудесата на България" (www.bgchudesa.com). Българите избират топ 10 между 30 символа от материалното и 30 от нематериалното наследство.

30-те културно-исторически обекта са подбрани от над 150 историци, археолози, общественици експерти в държавната и местната администрация. Вотът ще продължи до края на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай