US посланикът се сбогува от връх над с. Гела

US посланикът се сбогува от връх над с. Гела | StandartNews.com

Посланикът на САЩ в България, Марси Рийс, се сбогува с българите ден преди официалния край на мандата й у нас. Тя избра да си вземе довиждане със снимка заедно със съпруга й Чарлз, изкачили се на най-високата точка на родопското село Гела, където са били в началото на юли.

„За мен бе чест и привилегия да служа като представител на американския народ по време на последните ми три години като посланик на САЩ в България. Имах честта да работя с прекрасни професионалисти, както българи, така и американци, в нашето посолство в София. Имах също така удоволствието да работя с много, много българи. Вие неизменно споделяхте щедро своите знания и обич към страната си. Бих искала да пожелая на всички вас и на вашите семейства успех в бъдеще. Довиждане!", написа посланик Рийс до българите.

Тя вече се сбогува с България на на приема по случай на Деня на независимостта в посолството на САЩ преди три седмици. „Тригодишният мандат на Н. Пр. Марси Б. Рийс в България е завършек на 37-годишната й кариера в Държавния департамент на САЩ и след неговото приключване тя ще се пенсионира от дипломатическия корпус на САЩ. Посланик Рийс и съпругът й, пенсионираният посланик Чарлз Рийс, ще се установят във Вашингтон", посочи в изявление Посолството на САЩ в България. „България ще ми липсва", каза в речта си тогава Нейно превъзходителство.

Все още не е ясно кой ще новият пратеник на Обама у нас, тъй като формално той не е направил номинация на поста пред Конгреса, а едва след това предстои изслушването на кандидата пред комисията по външни отношения на Сената, за да бъде одобрен и назначен като посланик. Кой ще е той (или тя) вероятно ще се знае едва през есента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай