Ураганът в Шумен рани мъж и жена

Билборд падна на Орлов мост, няма пострадали хора

Ураганът в Шумен рани мъж и жена | StandartNews.com

Шумен. Силният вятър събори клони в Шумен, пострадаха двама души, информират от полицията. За по-малко от 30 минути са получени два сигнала за паднали клони в Шумен от силния порив на вятъра, предаде Дарик.

В 14:10 ч. в оперативната дежурна част е получен сигнал, че е паднал клон от дърво на площад "Гривица" до читалище "Стилиян Чилингиров". По първоначално подадената информация от полицейския екип, пристигнал на място клон се е счупил и паднал върху 70-годишна жена. Тя била на детската площадка заедно с  9-годишното си внуче. Детето не е ударено, жената е откарана за преглед от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в шуменската болница.

Сигнал за паднал клон в двора на СОУ "Йоан Екзарх Български" е получен от телефон 112 в 14.34ч. На място е изпратен полицейски екип и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. По данни на полицаите, от падането на клона е пострадал мъж, който е с ожулвания и охлузвания в областта на врата. Получен е и сигнал за скъсани проводници в близост до Томбул джамиял.

До 14-15 метра в секунда достигат поривите на вятъра в Шумен.

Междувременно в столицата заради силния вятър билборд падна на Орлов мост. При инцидента няма ранени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай