Униформен от Асеновград стана "Полицай на годината"

Униформен от Асеновград стана "Полицай на годината" | StandartNews.com

Ченге от Асеновград стана "Полицай на годината". Младши инспектор от "Охранителна полиция" в Пловдив Емануил Манолов хванал крадец и баща му в съседен на дома си имот 40 минути след полунощ на 25 юли тази година. Задържаните са част от организирана престъпна група за домови кражби на територията на Асеновград и Пловдивска област.

На 21 септември към 1,55 часа автопатрул от Емануил Манолов и колегата му Сергей Бочуков са изпратени по сигнал от гражданин към жилище, в което е нахлул непознат. Двамата задържат на място 45-годишен мъж, регистриран за поредица извършени кражби.

Наградата му бе връчена от вътрешния министър Румяна Бъчварова на 22-та церемония "Полицай на годината" вчера. Младши инспектор Емануил Манолов разказа, че е сбъднал детската си мечта да стане полицай. "За мен това е отговорност, а не страх. Не очаквах да получа голямата награда", призна той.

На събитието присъстваха бившите вътрешни министри Цветан Цветанов, Румен Петков, Емануил Йорданов и Веселин Вучков.
Голямата колективна награда "Полицай на годината 2015" е за служителите на ОДМВР - Бургас. Специалната награда за граждански принос към работата на полицията се присъди на Георги Апостолов - координатор на националната гореща линия за безопасен интернет "WEB 112.NET".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай