Ултраси на ЦСКА изпотрошиха БФС (ВИДЕО)

Агитката блокира „Орлов мост", полицията ги изпусна

Ултраси на ЦСКА изпотрошиха БФС (ВИДЕО) | StandartNews.com

София. Фенове на ЦСКА атакуваха с павета сградата на Българския футболен съюз (БФС) на ул. „Цар Иван Асен ІІ" в София. Над 500 разгневени привърженици на армейците изкараха яда си върху футболната централа около 12 ч.

Феновете за около 5 мин. успяха да изпотрошат вратите и прозорците на сградата, нашариха я с надписи „Мафия" и нахлуха вътре с факли в опит да предизвикат пожар. Те имаха късмет, защото тротоарът пред сградата беше осеян с павета и плочки, тъй като цялата улица е в ремонт. Така на хулиганите не им беше трудно да се сдобият с камъни за атаката.

Свидетели на нападението срещу БФС отбелязаха, че вътре на приземния етаж са проникнали предимно хлапета на по 15-16 години, които дори не са крили лицата си.

Преди да направят погром над сградата на БФС, над 500 души се събраха на езерото Ариана. Шествието излезе на платното и блокира за кратко кръстовището на Орлов мост. След което със скандирания срещу "Титан" и срещу БФС тръгна към централата. Атаката над сградата бе кратка, след което агитката се върна отново по ул. „Иван Асен II" и пак блокира Орлов мост скандирайки срещу „Титан". Стандарт Нюз забеляза, че спешни отряди от тежковъоръжени полицаи са паркирали от другата страна на Орлов мост, но изчакват и не предприемат действия.

Полицията отцепи само Орлов мост, за да освободи движението, но остави ултрасите да се саморазправят със сградата на футболния съюз. Едва след погрома униформените изпълниха периметъра от „Цариградско шосе" през Борисовата градина до стадион „Българска армия".

При атаката няма нито един задържан. „Не успяхме да ги хванем, то просто беше една тълпа, действаха бързо и се разпръснаха", обясни пред Стандарт Нюз един от патрулиращите полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай