Удариха черен печат на Ицо Хазарта за Македония

Удариха черен печат на Ицо Хазарта за Македония | StandartNews.com

София. Рап изпълнителят Ицо Хазарта е получил черен печат за влизане в Македония по време на пътуването му за концерт на група "Ъпсурт" в град Виница на 11 август.

Хазарта заедно с три танцьорки от балет „Нова" пътували към Македония, но на границата КПП "Делчево" македонски митничар му ударил неочаквано черен печат под предлог, че не може да бъде сигурен в целта на посещението.

Според Хазарта реалната причина за случилото се е отказът му да даде подкуп.

„Въпросният полицай ме попита къде отиваме и защо. Отговорих, че имаме концерт и другата част от екипа е преминала през пункта преди около час. Той ме попита много пари ли ще изкарам от концерта. Отговорих му, че най-важно е концертът да мине добре. След това ме попита отново много ли пари изкарваме, както и дали бързаме много. След този въпрос моят отговор беше: "Няма да ти дам пари", разказа рапарът.

Полицаят поискал рапърът да му покаже договора си с дискотеката във Виница, който Хазарта не носел у себе си. Според изпълнителя такова изискване няма и договор не му е искан на границата, когато е пътувал за концерти в Битоля и Скопие. "Накара ме да го последвам в помещение до бариерите, където с подигравателен тон ми каза, че трябва да сложи черен печат в паспортите ни и да се връщаме към България", разказва Ицо Хазарта.

Междувременно екипът на Ицо Хазарта успял да подготви копие от договора с дискотеката и да го изпрати по имейл, но митничарят обяснил, че нямат компютър, а само факс, но не му знае номера. Впоследствие все пак бил даден номер 412 -174, който логично без международен и местен код бил неизползваем. Служителят отказал да приеме като доказателство страниците в интернет, рекламиращи предстоящия концерт на Ъпсурт в Македония.

По спешност се намесил и българският консул в Скопие, който лично се обадил на гранична полиция, но без резултат. „Полицаят дойде и каза, че не е пристигнало нищо, и сигурно няма и да пристигне – удари по един черен печат и в четирите паспорта", довършва разказа си Ицо Хазарта.

Освен финансова, загубата за нас е огромна във всяко отношение. Най-важният въпрос е: дали причината за този провал е един корумпиран и некомпетентен полицай, или нещо друго?", пита се той след случилото се.

Ицо Хазарта и лейбълът Facing The Sun вече са подали жалба срещу действията на македонския митничар и възнамеряват да алармират всички инстанции, за да не се превръщат подобни полицейски произволи в практика, съобщава "Капитал".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай