Убиецът от Враца стрелял по деца преди години

Убиецът от Враца стрелял по деца преди години | StandartNews.com

Клавдия и Валери често се карали, съседи виждали жената посинена от бой

Враца. Валери Калчев от Враца, който застреля съпругата си и опита да се самоубие, стрелял преди години по невинни деца. Това разказаха съседи на семейството от блок 62 пред ТВ 7. "Валери стреля с пистолета, когато деца бяха на рожден ден. Това стана преди години - преди да се ожени. Извади пистолета и започна да стреля по децата, защото вдигали шум. Имаше проблеми със съседа на първия етаж. Не сме подавали жалби в полицията", обясни Любомир Байчев.

"Това е семеен апартамент на майка му и баща му. Не е давал знаци, че е способен на това нещо. Беше малко затворено дете, странеше от другите. Беше като саможив. Не е бил агресивно дете. Не мога да допусна, че това може да се случи. Бяха нормално семейство", разказа съседът Огнян Костов.

"Ревността и мисиите го погубиха. Дойде си затворен и за най-малкото нещо - бой. Моите деца и Валери са един набор, но не се виждаха", добави Байчев.

Огнян Костов обясни още, че виждал жената посинена, а вечерта преди убийството съпрузите се карали до 3 ч. и хората в блока будували не са първи път. "Нещо се събаряше в апартамента. Лично аз не съм го виждал пиян. След последната мисия се промени - беше по-затворен, не общуваше с никой. Синът ми също е бил военен. Жив и здрав е и до днес, не е посягал на семейството си. Аз съм бил военен и казвам, че не трябва да носят оръжието със себе си. То трябва да стои в поделението", категоричен бе съседът на почерненото семейство.

Сестрата на убитата: Този изрод я тормозеше

„Този изрод я тормозеше на всяка крачка". Това каза през сълзи сестрата на убитата Клвадия и уточни, че мъжът имал проблем с алкохола, ревнувал много жена си и не й давал да се среща с нея и майка им.

На въпрос защо Клавдия е продължила да живее с Валери, при положение, че той не се държал добре с нея, сестра й каза: „Тя беше с него, защото го обичаше и за да не растат децата без баща. Аз съм им давала пари, той всичките й ги взимаше, за да пие".

„Не пишете, че тя си има любовник, не пишете такива глупости. Той си има любовница и квартира в Плевен", каза още жената по повод спекулациите в медиите за нейната покойна сестра.

Стандарт Нюз припомня, че вчера сутринта Валери Калчев застреля жена си пред очите на двете деца, после налапа дулото и стреля в опит да се самоубие. Мъжът бе настанен в болница в тежко състояние. Военна прокуратура продължава да разследва инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай