Разстрел пред децата (ОБЗОР)

Разстрел пред децата (ОБЗОР) | StandartNews.com

Рейнджър от Враца гръмна жена си и захапа дулото

Обезумял от ревност рейнджър гръмна жена си пред децата и захапа дулото. Ефрейторът Валери Калчев от Враца, който има две мисии в Ирак зад гърба си, застрелял Клавдия малко преди полунощ във вторник след семеен скандал. След убийството 36-годишният Отело заключил децата - на 1,7 и 5 г., в стаята им и се затворил с трупа на жена си. На сутринта Валери набрал брат си Мариян по телефона и се гръмнал. Мъжът хукнал към семейното жилище в кв. "Сениче" и заварил Валери прострелян в главата, но все още жив, снаха си - бездиханна, а племенниците си - облени в сълзи в детската стая.

Валери беше свестен, но се върна друг човек от Ирак, споделиха близки на Калчеви. Започна да ревнува Клавдия, да я бие, тя няколко пъти го напускаше, но наскоро пак се събраха заради децата, разказаха съседи на почернената фамилия.

Според разследващи най-вероятната причина за убийството е ревност. Малкото им дете, което става свидетел на драмата, е само на 1 г. и 7 месеца, а голямото на 5 години. Майка им Клавдия е 34-годишна, починала е на място. Мъжът е закаран в болницата в града. Лекарите не дават гаранция за живота му, защото има много разкъсвания по главата. Лицето му е напълно обезобразено, съобщиха те. Случаят се разследва от военната прокуратура в Плевен.
Най-вероятно Калчев е застрелял жена си след семеен скандал около 22,00 във вторник, каза директорът на ОДМВР-Враца Иван Кирилов пред bTV. Часове след убийството, захапал дулото и опитал да се самоубие. Тежко ранен, се обадил на брат си. В сряда сутринта мъжът отишъл в жилището, видял страшната гледка и се обадил в полицията. Когато униформените влезли в апартамента, двете деца треперели от страх в съседната стая. Изведени са веднага от жилището и предадени на своята баба, която е майка на Клавдия. Тя и Валери били разведени, но от известно време пак живеели заедно. Семейството прекарвало повече време в квартал "Бистрец" и рядко идвало в апартамента в "Сениче". От полицията съобщават, че двамата често влизали в конфликт. Караниците им бяха ежедневие, потвърдиха и съседи от квартал "Бистрец".

Бил ревнив, искал да стане полицай

Валери беше много ревнив, признават негови познати. Преди дни се оплакал на свои колеги, че жена му изневерява.
Военният бил на две мисии в Ирак. Според негови познати, след като се върнал в родината, се затворил в себе си. Калчев искал да става полицай. Кандидатствал за работа в полицията след разформироването на поделението във Враца през 2012 г. Брат му Мариян доскоро работел като дознател. "Не обичам да говоря за себе си, затова оставям другите, но не ме интересува какво казват". Това пък е написала жена му Клавдия в сайта album.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай