Убиец на пътя отне човешки живот повторно

Убиец на пътя отне човешки живот повторно | StandartNews.com

Искаме законът да бъде променен. Човек, който е нарушил Закона за движение по пътищата, трябва да получи затвор от минимум пет години, и то само ако има смекчаващи вината обстоятелства. Това заяви за Нова ТВ майката на младия мъж, който загина на магистрала "Хемус", след като беше блъснат с автомобила си от шофьор, карал с висока скорост.

Появи се информация, че виновникът преди време е имал условна присъда за убийство на пешеходец, присъдата е изтекла и отново е седнал зад волана. Вчера стотици хора, сред които колеги и близки на загиналия, се събраха с искане за по-строго наказание този път.

"Едва след като бъдат събрани необходимите доказателства, наблюдаващият прокурор ще потвърди евентуално обвинение", заяви Радослав Лазаров, говорител на Окръжна прокуратура-Варна.

Доставчикът на храна Никола Терзиев се е движил в лявата лента, когато го застига и блъска другият автомобил. От удара колата на доставчика изхвърча от магистралата и се разбива в локалното платно.

Смъртта на младия мъж вдигна на протестно шествие всички фирми, които са доставчици на храна във Варна. Близо 100 автомобила и над 200 души се събраха с искане за справедливо наказание.

 По информация на някои медии, шофьорът, причинил смъртта на Никола, е от Варна. В колата му по време на инцидента е била и 10-годишната му дъщеря, която е била настанена в болница с леки наранявания. От Окръжната прокуратура обясниха, че той все още не е задържан и няма повдигнато обвинение, защото не са готови техническите експертизи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай