Турски пекар-рекордьор прати баница на Путин

Хасан Аджар е рекордьор на Гинес за най-дългата баница в света

Турски пекар-рекордьор прати баница на Путин | StandartNews.com

Баница с буквите на фамилията му изпрати на Владимир Путин известен пекар от турския град Бурса, за да изрази благодарността си за доставката на руски противоракетни комплекси С-400. Странният жест е дело на Хасан Аджар, чиято традиционна турска баница (бюрек) влезе в Книгата на рекордите на Гинес през 2012 г. със своите над 2 км (2023 м) дължина.

„Днес, както и обещах в навечерието на събитието, изпратих своята баница на руския президент Путин в Кремъл. Приготвянето на баницата в нашия ресторант бе наблюдавано от много хора, дошли да я видят. Всички посетители на заведението оцениха положително, както моята баница, така и доставката на С-400 в Турция“, разказал доволният Аджар пред РИА Новости.

Той добавил, че служители на фирмата-доставчик били поразени когато дошли да вземат приготвената баница и видели неочакваните за тях адрес и име на получателя. „Отначало не повярваха, а после споделиха, че това им се случва за първи път. Предложиха даже да опаковат пратката по по-различен начин, заради ранга на получателя“, казва пекарят.

Хасан Аджар изразил увереност, че баницата ще бъде доставена на Владимир Путин колкото може по-бързо и му пожелал приятен апетит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай