Цветелина Бориславова купи резиденция на Кюлев

Запазва параклис, построен по заръка на леля Ванга

Цветелина Бориславова купи резиденция на Кюлев | StandartNews.com

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка, е новият собственик на култовия имот, познат като малката резиденция на Емил Кюлев в санданското село Хотово. В имота с площ от 500 дка има параклис, построен по заръка на покойната леля Ванга, разказват местните жители. Сделката е извършена на 5 юни. Цената й не е обявена, но се коментира цифрата от 1,8 млн. евро, съобщава struma.bg. Имотът през 2011 г. се продаваше за рекордните 10 милиона. Тогава апетити да го купи имал турски бизнесмен, близък до Ахмед Доган, но до сделка не се стигнало, разказват местните.

Малката резиденция, изградена през 2004 г. от покойния банкер Емил Кюлев, е съборена преди няколко дни по заръка на Цветелина Бориславова. Освен параклисът, е оставена само избата, изкопана в земята. В имота има лозови масиви. Вече тече кампанията по прибиране на реколтата на белите десертни сортове, но тази година реколтата е по-слаба.

Легенди се носят сред местните жители, че леля Ванга лично заръчала на Кюлев да построи на баира параклис, който да се вижда от всички краища - от Македония, Гърция и Българско. Работници разказаха, че по времето, когато събаряли малката резиденция, на няколко пъти лично е присъствала Цветелина Бориславова. "Мила, добра и отзивчива е с хората, с които се среща и разговаря. Облича се спортно, предпочита черния цвят", разказаха те.

Новият собственик на имението е софийската фирма "Хотово инвестмънт" ЕООД, собственост на фонда "Си Ес Ай Еф" АД на Цветелина Бориславова. Местните жители се надяват тя да инвестира в хасиендата и така да се ангажират повече хора за работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай