Понеделник,

Цветанов кани отвлечена за рекламно лице

От: Failed to load user -
A
A
A

Благоевград. „Г-н Цветанов, благодаря на вас и на МВР, че върнахте приятелката ми. Тя беше отвлечена преди 3 години зад граница”. Това каза млад мъж на вътрешния министър Цветан Цветанов в центъра на Петрич. Младежът обясни, че похитителите на гаджето му са искали да я направят проститутка в Испания. Двете министерства обаче я намерили и я върнаха обратно. „Затова подкрепям инициативата срещу трафика на хора, каза още петричанинът. „Тогава спокойно можете да станете рекламно лице на нашата кампания”, отговори Цветанов. Той допълни, че това е нагледен пример как сътрудничеството между полицейските органи от страните в ЕС дава резултат. „Виждате какъв проблем е трафикът на хора днес. Най-добрият начин е да стигнем директно до всеки един, за да го информираме”, допълни вицепремиерът.

Днес той бе гост на първата двустранна среща между младежките структури на ГЕРБ и гръцката „Нова демокрация” в Благоевград.
След деловата част министърът се включи в националната кампания „Не ставай жертва на трафик на хора”. Той се разходи по улиците и раздаде листовки на млади момичета и момчета, седнали в кафенетата на площада. Предупреди ги да бъдат внимателни. Спря се и на маса с двама младежи, които се оказаха студенти от македонския град Кочани. Те бяха приятно изненадани от вниманието на българския вицепремиер и се впечатлиха от неговата инициатива.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички