Цистерни на косъм от взрив в Тюленово заради пожар (ОБЗОР)

Цистерни на косъм от взрив в Тюленово заради пожар (ОБЗОР) | StandartNews.com

Тюленово оцеля на косъм от пожара, който лумна днес край селото. Пламъците изпепелиха 20 декара и превърнаха цистерните със суров нефт в местността в цъкаща бомба. Те не гръмнаха само благодарение на усилията на огнеборците. Пожарът избухна в 11,30 преди обяд, сухи треви лумнаха едновременно от няколко места. Заради жегата огънят превзе местността буквално за минути. Шест пожарни дойдоха веднага на мястото, а огнеборците в тях часове наред се бориха с пламъците. На помощ им се притекоха притеснени хората от "Нефт и газ"-Шабла и земеделската кооперация "Приморец" в Тюленово. За щастие пламъците бяха овладени, преди да се взривят цистерните със суров нефт в местността.

Беше изключително страшно, огънят бе спрян буквално на метри от къщите в селото, разказа кметът на селото Невена Георгиева.

Междувременно Районната прокуратура в Каварна започна разследване за умишлен палеж край Тюленово. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител, наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до три години. В момента властите издирват подпалвача и изясняват дали има засегнати животни, както и размера на щетите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай