Циркови слонове избягаха, търкалят се в снега

Любопитната гледка се случи в Екатерининбург

Циркови слонове избягаха, търкалят се в снега | StandartNews.com

Служители на цирка в Екатеринбург с помощта на полицията заловиха двете избягали слоници. Докато ги товарели във фургоните, животните видели снега и хукнали към него, „за да се порадват преди дългото пътуване”, съобщ РИА Новости.

По-рано местни жители публикуваха в социалните мрежи снимки и видео, на които се вижда как два слона се опитват да излязат от поляната, на която са ги отвели цирковите работници.

Въжето на крака на едната от слониците се скъсало и тя успяла да изскочи на пътното платно. Очевидци са успели да заснемат и как едната от слониците лежи в снега.

От цирка уточняват, че инцидентът се е случил с 45-годишната Карла и 50-годишната Рания по време на изпращането им на гастрол в Санкт Петербург. Животните участват в програмата „Италиански цирк”.

След като напуснали пределите на цирка слоновете вероятно се зарадвали на снега, видели дърветата и минаващите наблизо пешеходци и решили, че са зрители. Рания останала до дървото, а Карла пресякла пътя, за да отиде до снежната пряспа, съобщават от цирка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай