Цацаров: Ще проверяваме случая "Гуцанов"

Цацаров: Ще проверяваме случая "Гуцанов" | StandartNews.com

София. Ще подлежат на проверка действията на прокуратурата и действията по задържането на Борислав Гуцанов. Това заяви преди заседанието на ВСС пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител номер 1 уточни, че първото, което ще предприеме прокуратурата по случая Гуцанов ще бъде да се направи надлежен превод на решението на Европейския съд за правата на човека от френски. Това, с което главният прокурор е запознат, са публикациите от медиите, а в официалния сайт на съда в Страсбург решението е само на френски език. Според него прокуратурата знае за какво става дума в текста.

Той заяви, че познава добре делото. "Когато се правеше преценка относно това дали към момента на избор на Парламента и формирането му, с оглед на това, че Борислав Гуцанов е действащ депутат, да се прави искане за снемане на имунитета с оглед, че има заварено висящо производство и как да се процедира с това производство", обясни обвинител номер 1.

Цацаров заяви, че е много добре запознат с производството и начина, по който то е протичало. Според главния прокурор изводът, че производството е следвало да бъде прекратено, но всъщност то изобщо не е трябвало да бъде образувано, е напълно обоснован. 

"Действията по задържане и действията на нашите органи ще подлежат на проверка, защото е започнало нещо по срамен начин и е завършило по срамен начин", уточни Цацаров. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай