Цацаров: Ще има обвинителен акт за Сидеров

Цацаров: Ще има обвинителен акт за Сидеров | StandartNews.com

София. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че обвинителен акт срещу лидера на Атака Волен Сидеров ще има и дело срещу него ще започне.

Цацаров не уточни срока, в който ще бъде внесен обвинителният акт, тъй като предстоят разпити на присъствалите на „въздушния" скандал на борда на полета от София до Варна, предаде бТВ.

Предстои да бъде разпитана френската гражданка, която е и дипломатически служител, но това ще стане след контакт с ръководителя на френската дипломатическа мисия. Предстои да бъде разпитан летателния състав и кабинния състав на самолета, предстоят и още няколко разпита пред съда, ще бъдат разпитани и народните представители, придружавали Волен Сидеров в пътуването му от София до Варна", обясни главният прокурор.

"Имаше спекулации по въпроса защо не са били разпитани до момента. Аз отговорих на това. Не можеш да разпиташ някого, който размахвайки картата си се отдалечава от теб", коментира той. По отношение на Сидеров реакцията беше експресно адекватна на експресното му поведение, категоричен беше главният прокурор.

В сряда Сидеров и цялата му парламентарна група се отказаха имунитетите си.

По повод провокативното обръщане на Волен Сидеров към обвинител номер едно дали ще поиска и имунитета на Бойко Борисов така експресно, както направи с неговия, заради сигнал, подаден от "Атака" в прокуратурата, главният прокурор каза, че за всеки, за когото бъдат открити данни за престъпление, ще бъде искан имунитетът му.

"Мисля, че основното разследване, върху което трябва да се концентрираме там, са военните въздухоплавателни средства. Не, че Авиоотряд 28 е по-маловажен, но нещата с военните въздухоплавателни средства също не стоят добре. Да ви кажа, от 49 полета, 22 са били празни, т.е. развитие ще има тогава, когато е готова съдебно-счетоводната експертиза за стойността на международните полети. Същото ще касае и Авиоотряд 28. Така, че господин Сидеров да бъде спокоен, нали той говори за експресни реакции. По отношение на него реакцията беше абсолютно експресно адекватна на експресното му поведение", заяви Цацаров.

"Следващата седмица Цветан Цветанов ще бъде с още два нови обвинителни акта", каза главният прокурор. Дали ще има проблем около делото, за което стана ясно, че се гледа от съдия, чийто баща е ремонтирал вилата на Цветан Цветанов, ще преценят прокурорите, обясни Цацаров. Според него даването на оценка дали е смущаващ този факт на познанство между Цветанов и съдията, който гледа делото му, не бива да се коментира от обвинител номер едно, за да не се влияе на работата на прокурорите, които влизат в съдебната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай