Цацаров: Георги Марков укрил 138 хиляди лева ДДС

Цветанов бавел разследването две години

Цацаров: Георги Марков укрил 138 хиляди лева ДДС | StandartNews.com

София. Напусналият ГЕРБ депутат Георги Марков има ревизионен акт за укрити 138 хиляди лева от ДДС. Въпреки това от 2004 г. никой не му е потърсил сметка. Отделно от 2010 до 2012 г. по времето на Цветан Цветанов МВР е бавило разследването. Това стана ясно от изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров.

Актът е влязъл в сила и е за периода 2002 – 2004 г. Въпреки това обаче от него не се произвежда абсолютно нищо – до 2010 г., когато „буден гражданин" внася сигнал в МВР. От Главна дирекция „Национална полиция" е препратен по компетентност във Велико Търново, откъдето е Марков. Цели 2 години местната полиция и НАП правят проверка и пращат материалите в прокуратурата в Търново, която образува дело срещу неизвестен извършител. През октомври 2012 г. от Търново най-сетне разбират кой е извършителят и изпращат материалите в Софийската градска прокуратура, защото лицето има статут на народен представител.

След това обаче Градското обвинение прекратява преписката. Цацаров е разпоредил в момента проверка, която да установи защо никой толкова години не е направил нищо по съществуващ акт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай