Цар Киро вече е на свобода

Цар Киро вече е на свобода | StandartNews.com

Пловдив. Ромският бос Цар Киро вече е на свобода. Десет минути преди 09, 30 часа той бе пуснат от затворническото общежитие в Пловдив. Лъскав „Мерцедес" с великотърновска регистрация го чакаше на портала, а в него бяха царица Костадинка и принц Ангел.

"Питайте защо съм лежал, истината ще излезе наяве", каза на излизане Рашков, който бе облечен с елегантен костюм.

На въпрос на журналистите къде ще се прибере ромският бос, неговата съпруга отговори, че отиват в София. Тя побърза да уточни пред медиите, че семейство Рашкови все още са желани и уважавани от хората в Катуница и отхвърли твърденията, че Катуница не ги иска обратно.

От бТВ обявиха, че Кирил Рашков се е отдал на градинарство в затвора. Имал е примерно поведение и затова излиза на свобода година по-рано.

Кирил Рашков беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за закана за убийство срещу Веселин Христов и приятелката му Ваня Петрова от Катуница. Върховният касационен съд обаче намали с една година присъдата от решението на окръжния съд в Пловдив през юли. Наказанието на Цар Киров трябваше да изтече през март 2014 г, но примерното му поведение намали присъдата. Заедно с него в затвора бе и внука му, който излезе на свобода преди няколко месеца. Той бе обвинен в закана за убийство срещу Велин Христов от Катуница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай