Три сблъсъка с трамваи и тролеи (ОБЗОР)

Три сблъсъка с трамваи и тролеи (ОБЗОР) | StandartNews.com

Ватманът беглец Емил Михайлов от софийския градски транспорт е освободен от работа още след случката с зарязания насред пътя трамвай. Това съобщи шефът на "Столичен електротранспорт" Евгений Ганчев пред "Стандарт". "Емил Михайлов работеше като ватман от три години и никога не е имало проблеми с него", каза Ганчев. Във вторник Михайлов се вбеси, след като пътник го напсува и изостави трамвая си, заедно с пътниците в него.

Петима ранени, баба и дядо в болница, разследват кои са виновните шофьори

Черна сряда за градския транспорт в София. Само за близо четири часа в града станаха три катастрофи с два трамвая, тролей и коли на граждани. Първата бе в час пик. Около 7,55 часа джип се вряза в преминаващ на зелено тролейбус. Драмата се разигра в района на бул. "Шипченски проход" и ул. "Асен Йорданов". Очевидци твърдят, че катастрофата е предизвикана от джипа, който се е врязал в преминаващия на зелено тролейбус. След сблъсъка във возилото настъпила суматоха. Пострадали са петима души - трима пътници от тролей 11, шофьорът на автомобила и неговата спътница. Зад волана на джипа бил 74-годишен мъж, а до него се е возила 70-годишна жена. Те са в "Пирогов" след сблъсъка. Мъжът е с две счупени ръце и голям хематом на гръдния кош, а жената е с няколко потрошени ребра и кръвоизлив в гръдния кош, съобщиха от болницата. Тримата ранени пътници в тролея са откарани в Окръжна болница. От там увериха, че няма опасност за живота им, имали леки охлузвания.

Само час по-късно камион и трамвай се удариха на бул. "Ал. Стамболийски" и бул. "Вардар", съобщиха от СДВР. Сигналът е подаден около 08,55 часа на телефон 112. За щастие този път пътниците се разминаха само с уплаха.
Черната серия продължи с трети случай с трамвай в столичния квартал "Красна поляна". В 9,37 часа стана катастрофа между автомобил и трамвай на бул. "Ситняково" и ул. "Гео Милев". Колата се е блъснала челно в движещата се мотриса. За щастие и при този инцидент няма пострадали.

От пресцентъра на СДВР обясниха пред "Стандарт", че тепърва ще има разследване по инцидентите и ще се установи у кого е вината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай