Три общини в Разградско с кметове от първи тур

Три общини в Разградско с кметове от първи тур | StandartNews.com

Три общини в Разградско избраха кметовете си още на първи тур. В Самуил, Цар Калоян и Завет ще управляват досегашните градоначалници доктор Бейтула Сали,Даут Аляовлу и Ахтер Велиев, всички избрани с подкрепата на ДПС.

Партията на Лютви Местан отива на балотаж в Исперих, където досегашният кмет Бейсим Басри ще се бори с бившия си съпартиец и съименик Бейсим Руфат, кандидат на партия „Обединена България", чрз която изключеният от ДПС депутат Гюнай Хюсмен регистрира за изборите своите привърженици в Лудогорието.

Кандидатът на ДПС Гюнан Халил отива на балотаж срещу Бюрхан Исмаилов, представител на партия НПСД на Корман Исмаилов, който участва във вота като независим, подкрепен от местната коалиция „Време за промяна".

Трудна и оспорвана ще е битката за Разград. Там на балотаж отиват депутатът от ГЕРБ доктор Валентин Василев, който събра подкрепата на 28,4% от гласувалите и досегашният кмет Денчо Бояджиев, който изостава от него с по-малко от процент, след като игра като независим, подкрепен от БСП и получи 27,5% от действителните гласове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай