Тръгва делото срещу убийцата на 8-годишната Алекс

Тръгва делото срещу убийцата на 8-годишната Алекс | StandartNews.com

Бургас. Окръжната прокуратура в Бургас внесе обвинителния акт за жестокото убийство на 8 годишната Александра от Поморие. Единствен обвиняем за тежкото престъпление е 39-годишната Атанаска Георгиева. Според прокуратурата жената не е имала други съучастници, както се предполагаше. Тя собственоръчно е удушила момиченцето и е скрила тялото под леглото си. Атанаска, който е майка на две деца е обвинена в умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Тя е подведена под отговорност по чл. 116, ал.1, т.4 от НК, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването са разпитани 65 свидетели, иззети са множество веществени доказателства, представени са експертизи от 12 вещи лица, приложени са значителен брой писмени доказателства.

Очаква се в близките дни съдът да насрочи дата за първото заседание.

Атанаска бе задържана ден след жестокото убийство. Тя първоначално направи пълни самопризнания, но месец по-късно се отрече от тях. Според новата й версия детето е било убито от близък приятел на семейството на Алекс, когото тя познавала бегло. Според разследващите обаче няма никакви доказателства, които да потвърждават думите на обвиняемата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай