Тотев: Инцидентът е неприятен, нямам съмнение за сплашване

Тотев: Инцидентът е неприятен, нямам съмнение за сплашване | StandartNews.com

Инцидентът с колата на съпругата ми е много неприятен, но лично аз нямам никакви съмнения за сплашване или натиск, това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев на извънредната пресконференция, свикана по повод палежа на Хюндая, собственост на кметската съпруга Деница Тотева, предаде marica.bg.

Тотев разказа, че в 02:05 ч. е бил събуден вкъщи от Полицията и Пожарната. Излязох и видях, че вече бяха свършили работата и са загасили автомобила, описа градоначалникът.

Колата е изгоряла половинчато тапицерията, кормилото и таблото, но не и отвън. Двигателят също не е пострадал. Кметът изказа огромната си благодарност на Полицията и пожарникарите, които буквално в рамките на до 4 минути са изгасили пламъците. Тотев благодари и на съседите, които са подали 3 сигнала на телефон 112.
Всеки от нас, когато се случи подобен инцидент, започва да мисли какви ли не неща, но не искам да влизам в хипотези, каза кметът.

В момента колата е дадена за експертиза, както и записите от видеокамерите, с които се пази къщата и дворът, където зад двуметровата ограда е бил паркиран Хюндаят на съпругата.

Автомобилът на Тотев Ауди Q 7 е бил оставен тази нощ пред сградата на Общината. Кметът обясни, че същата вечер е бил на премиера на книга, след това на банкет, а после шофьорът му го е прибрал вкъщи със служебната кола.

Надявам се, че това е неумишлен инцидент, защото през петте години като кмет винаги съм защитавал обществения интерес и не съм бил подлаган на натиск, каза Тотев. Той обаче не изключи и възможността за сплашване, ако в името на обществения интерес някой е останал недоволен.

Водим доста тежки дела, но не бих искал да коментирам конкретни случаи," заяви градоначалникът. На въпрос да не би някой двойкаджия да е драснал клечката, тъй като съпругата на кмета преподава немски език в СОУ Патриарх Евтимий,

Тотев каза, че всичко е възможно, но не иска да се произнася по версиите, по които работят в момента прокуратурата и полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай