Топготвачът Андре Токев стана дядо

Журито на „Мастър шеф” разбрал за събитието в Бразилия

Топготвачът Андре Токев стана дядо | StandartNews.com

Внучката му Ема-Мари го мотивирала и забавлявала

 На около 10 000 километра от България, в Бразилия, журито на „Мастър шеф” разбира, че е станал дядо. Екзотичното пътуване, свързано с опознаването на различната култура, нови продукти и вкусове, е било запълнено с много емоции около появата на новия живот в семейството му. Известният бразилски готвач Шеф Гуга Роша, които изследва кулинарните традиции на индианците, е бил първият, който е поздравил Андре. „Моите дъщери бяха голяма мотивация в живота ми. Сега внучката ми Ема-Мари е голяма мотивация и забава.“, сподели Токев.

Шеф Токев е впечатлен от толерантността на бразилците, която е усетил при всеки контакт с тях, дори и спрямо противниците на напрегнат футболен мач. Според него южният народ оценява високо всичко красиво и интересно, независимо от неговия произход. Интересен факт е, че родината на възприеманите като традиционни за България продукти – домати, краставици, чушки и тиквички, всъщност е Бразилия.

Разбира се, там разнообразието на сортове е огромно и вкусовете им са различни. Той даде пример с краставица, която отвътре изглежда като киви, доматите растат на храсти, а местните сервират ребра от риба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай