Топ 10 на най-неуспешните планове за НГ

Топ 10 на най-неуспешните планове за НГ | StandartNews.com

Зима е, време за прегръдки, екскурзии, топли чайове и семейни срещи. Време е и за равносметки! Познато, но факт... в края на декември си поставяме "Бог знае защо" онези цели, които ще ни накарат да приложим идеята "Нова година, ново Аз".

Фройдистки или не, определено Новата година ни кара да станем свръхчовеци, а след края й осъзнаваме краха на вечните планове, който без действия остават само на листчетата на дъската ни.

"Стандарт" ви предлага топ 10 на най-неуспешните планове, които правим всяка Нова година.

1. Спирам цигарите

Това е кошмарът за тези, които обичат миризмата на току що запалена цигара. Отказът от пушенето означава за тях набор от нечетими кодове как да дъвчат дъвки, лепят лепенки и какво ли още не. Категорично най-обещаваното нещо за НГ е отказът от пушенето, битка, в която победител почти винаги са цигарите.

2.  Ще ям здравословно

Миризмата на бургери, вкусът на картофките и съблазнителните изкушения на сиренцата... отново светва лампичката?

Време е да сложим край на бързото хранене, но колкото и да се кълнем, здравословното хапване изисква време, енергия и тотална смяна на мирогледа. Малко хора го умеят и повечето работят върху това с години.

3. Ще тренирам всеки ден

Истинско предизвикателство се оказва спортът за всеки средно статистически работещ човек. Пот, време и енергия повечето от нас биха похабили за всичко друго, но не и за 1 час тонизиращи упражнения.

4. Любовта ще почука на вратата ми

Това е онзи Ромео или Жулиета, които чакат любовта да почука на вратата им и да се потопят в приказка. Приземяването към реалността е трудно и понякога те "летят и чакат" до края на живота си.

5. Няма да губя ценно време

Може би единствената дейност, в която всички ние сме най-добри е отлагането. Натискът на множеството планове, ни кара да се потопим в отлагането им за следващия и следващия...и следващия ден. Всяка година ние си обещаваме да не губим ценно време, но не след дълго и този план бива разрушен.

6. Ще прекарвам повече време с близките

Оказва се, че сме склонни да прекараме почти целия си живот на работа, но не и с любимите хора. Колкото и да се кълнем, че от догодина ситуацията ще е различна, определено това обещание се нарежда сред неуспешните.

7. Ще почивам повече

21-ви век е времето на стреса и липсата на почивки. Колкото и да ни се иска да сме импулсивни, купищата задачи не ни го позволяват, а релаксът остава само мираж и тази година.

8. Ще спестя пари

Да, ние сме част от поколението на грандиозните планове за спестени пари и умножаването им. Грандиозните ни планове обаче завършват в празните джобове след едно поредното излизане на бар.

9. Ще пътувам след вятъра

"Трябваше, но не успях"- това е историята на живота ни. Всяка година през месец януари ние правим обещанието към себе си, че ще изживеем живота си в пътешествия, там където "вятърът ни отнесе". За наше удивление, това се случва повече от рядко.

10. Ще стана по-добър човек

Ще си мия зъбите по 10 минути, ще си слагам горещ душ всеки ден, ще ставам рано и ще дарявам каквото мога на нуждаещите се... усетихте ли тоталната загуба на енергия за планове?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай