Тонева: Работата на прокурора не е полицейска

Тонева: Работата на прокурора не е полицейска | StandartNews.com

София. Работата на прокурора не е полицейска. Един прокурор трябва да осъществява контрола и да следи за законността при провеждането на полицейските акции. Това заяви пред ТВ 7 Галина Тонева, кандидат за главен прокурор.

По думите й трябва да се гледат реалните резултати, а в прокуратурата те не са никак лоши.

Заместничката на Борис Велчев подчерта, че няма да се поддаде на никакъв натиск. Освен това тя подчерта, че зад кандидатурата й няма никакви конкретни интереси извън чисто професионалните и колегиални контакти.

Тонева коментира и прокурорската работа по скандалното дело САПАРД. По думите й прокурорът, оттеглил протеста на прокуратурата по делото, е излъгал най-нагло, че е съгласувал действията си с нея.

Никога не съм се занимавала по тези дела. В момента изготвяме протеста пред ВКС и мога да твърдя, че имаме основание за това. Не мога да говоря за корупция при Ненков. В момента тече разследване срещу него и докато то не приключи няма как да коментирам, каза Тонева.

Тонева подчерта, че главният прокурор не може да избяга от ролята, която му отрежда конституцията и от политическия живот у нас. Категорично твърдя, че главния прокурор няма безгранична власт, подчерта тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай