Тома Спространов разпродава плочи, за да лекува своята приятелка

Тома Спространов разпродава плочи, за да лекува своята приятелка | StandartNews.com

Радиожурналистът Тома Спространов разпродава плочите от многобройната си колекция, за да купува лекарства на тежкоболната си приятелка- музикалният редактор Гергана Лазарова. Това съобщи самият той пред Деси и Сашо от "Преди обед", където разказа за тежката битка с болестта Паркинсон, която е повел заедно с нея.

"Наистина аз имам огромна колекция от плочи. В Пловдив трябва да се катериш със стълбичка, защото тя стига чак до тавана", каза той за своята страст и изтъкна, че не знае точната бройка на плочите, които е събирал през годините.

Сега, това ми е голямата любов и цял живот като съм ходил в Англия, всички знаят, че се връщам с чанти с плочи. До такава степен, че съм носел по 100-150 на един път. Голяма част и купувах, но ходех и по музикалните фирми . . . ", обясни водещият на "Музикална стълбица" по БНР.

Радиоводещият изтъкна, че партньорката му продължава да работи с него в БНР въпреки тежката болест. "Никой не е открил лек за Паркинсон. Нашият лек е да си пие всички лекарства, които излезнаха по-скъпи от хонорарите, които получавам в радиото", добави той.

Тома Спространов изтъкна, че от Здравната каса поемат много малко от сумата, която всеки месец дава за лекарства. В тази връзка той продава на символични цени плочите си, за да може да набавя нужните медикаменти за своята приятелка.

Целият разговор може да видите ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай