TikTok изтри повече от 7 млн. акаунта. Защо?

Минималната възраст за използване на пълните функционалности на TikTok е 13 години

TikTok изтри повече от 7 млн. акаунта. Защо? | StandartNews.com

TikTok заяви, че е премахнала повече от 7 млн. акаунта "от цялото TikTok преживяване“ през първото тримесечие на 2021 г., защото потенциално принадлежат на деца под 13-годишна възраст, пише Axios.

Това е първият път, в който технологичният гигант разкрива данни за акаунтите, с които трябва да се справи, защото вероятно принадлежат на деца.

Минималната възраст за използване на пълните функционалности на TikTok е 13 години. Ако потребители под 13 използват TikTok или публикуват съдържание, без да разкриват правилно възрастта си, те ще бъдат премахнати от платформата.

В момента TikTok има специална секция в приложението в САЩ, която включва подбрано съдържание за деца под 13 години. Тя не позволява на деца под тази възраст да публикуват видеа или коментари, въпреки че някои групи за защита на децата твърдят, че тези ограничения могат да бъдат заобиколени, тъй като много деца лъжат за рождената си дата.

TikTok се опитва по-агресивно да адресира проблема с общността от деца под 13-годишна възраст, откакто през 2019 г. беше принудена да плати глоба от 5,7 млн. долара на Федералната търговска комисия заради нарушения на детската неприкосновеност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай