Тихомир разпозна нападателя си в Аладин

Намушка ме 12 пъти, но след 4 месеца спряха да го търсят, казва Владимиров

Тихомир разпозна нападателя си в Аладин | StandartNews.com

София. Вики не е първата жертва на Салахедин Бин Аладин, убеден е столичанинът Тихомир Владимиров. 35-годишният мъж твърди, че на 27 май т.г. е бил нападнат от алжиреца в близост до същия магазин, в който работи 20-годишната Виктория Христова на ул. "Пиротска". "Сигурен съм, че беше той. Разпознах го още когато показаха снимката му по телевизията", разказа пред "Стандарт" Тихомир.

Във вечерта на нападението 35-годишният Тихомир се разхождал с приятели в центъра на София. "Бяхме седнали на една от пейките пред ЦУМ и аз реших да отида до денонощния магазин, за да си купя нещо, но така и не успях да стигна до него", спомня си мъжът. По пътя бил спрян от непознат, видимо чужденец, който започнал да му говори на френски. Докато Тихомир осъзнае какво става, Аладин вече го бил наръгал няколко пъти. "Всичко се случи много бързо, буквално за секунди. Дори не видях ножа", обяснява Тишо. Соред него алжирецът е искал да го ограби, но в крайна сметка не успял да вземе нищо.

Младият мъж е имал общо 12 прободни рани - в близост до сънната артерия, по китката, по пръстите, по лицето, 4 в черния дроб и 2 в белия. От прилива на адреналин Тихомир събрал сили да избяга и потърсил помощ от приятелите си. Въпреки че линейката дошла много бързо, младият мъж е изгубил повече от 2 л кръв. След две тежки операции лекарите в "Пирогов" успели да спасят живота му. "Шансовете ми за оцеляване са били едва 10%, бях много зле. 3 дни след нападението бях на командно дишане", спомня си Тихомир.

След като го изписали от болницата, Владимиров отишъл в 3-то РПУ, където дал показания и описал нападателя си. В продъжение на няколко дни разследващите са му показвали различни снимки, но на нито една от тях не бил Аладин. "Така и не успяха да го открият. Сега разбрах, че 4 месеца след случилото се разследването е било прекратено", споделя Тихомир.

Владимиров разпознал алжиреца още в момента, когато завъртели снимката в медиите. Свързал се е и с Вики. "Посетих я в болницата, за да я подкрепя, защото отлично разбирам как се чувства", казва той. Иска да вярва, че случаят с нея е разрешен бързо и успешно, защото полицията е имала повече доказателства и запис от камерите.

Въпреки травмата и страха Тихомир призовава хората да бъдат толерантни към бежанците. "Проблемът не е в произхода на този човек, а в психиката му. Той е убиец, няма значение какъв е по народност", вярва Тихомир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай