Тези божествени Рабанадас са неустоими

Пържени филийки по португалски

Тези божествени Рабанадас са неустоими | StandartNews.com

Сладък, нежен и ароматен френски тост в португалски стил, Rabanadas, обикновено се сервира на Коледа. Тази рецепта ще ви накара да се пристрастите. 
Ето как да приготвите Рабанадас:


Продукти: 1/2 литър мляко, 200 гр гранулирана захар, 2 с. л. мед, плюс още за сервиране, 1 пръчка канела, лимонова кора от половин лимон, 5 големи яйца, разбити, 1 франзела, за предпочитане еднодневна, нарязана на филийки с дебелина 1 сантиметър, растително масло, за пържене, 2 c. л. канелена захар

Приготвяне: В средна тенджера загрейте млякото, захарта, меда, пръчицата канела и лимоновата кора. Оставете да къкри, след това намалете топлината и оставете да къкри за 5 минути или докато захарта се разтвори. Свалете от огъня и оставете да се охлади на стайна температура.


Поставете разбитите яйца в плитък съд. Потопете филийките една по-една в млякото, след това в яйцата, като обръщате, за да се покрият добре във всяка течност.


В голям тиган на среден огън добавете достатъчно олио, за да достигне 1/2 стените на тигана. Изпържете напоения хляб до златисто, 2 до 3 минути от всяка страна. Извадете от тигана и поставете върху решетка за охлаждане, покрита с хартиена кърпа. Веднага след като ги извадите ги поръсете с канелена захар. Ако нямате готова направете си сами (смесете 2 с. л. финна кристална захар и 1 ч.л. канела на прах)


Сервирайте ги топли с допълнително мед, ако желаете.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай