Тези 5 подправки ви помагат да топите килограми

Ако знаем как да ползваме подправките и на кои да наблегнем, ще се радваме на добро здраве

Тези 5 подправки ви помагат да топите килограми | StandartNews.com

Всеки ден консумираме различни видове подправки. Те могат да бъдат полезни, но и да ни вредят в някаква степен. Така например твърде много сол е една от причините да задържаме излишни течности, включително и да трупаме водно тегло. Ако знаем как да ползваме подправките и на кои да наблегнем, можем да се радваме на добро здраве. Сайтът az-jenata.bg изрежда 5 подправки, които помагат за елиминирането на излишните мазнини, особено в областта на корема.

Джинджифил

Джинджифилът е една от най-полезните подправки за нашето здраве. Той ни помага по-бързо да се възстановим по време на настинки и грип, подобрява имунитета, а и се смята, че редовната му консумация спомага и за подобряване на метаболизма. Ако задържате излишни течности, коремът ви е подут, страдате от запек, не пропускайте да го добавите към менюто си, особено ако искате да стопите по-бързо коремните си мазнини.

Черен пипер

Полезен за здравето на сърцето, черният пипер съдържа пиперин, който му придава пикантния вкус, но който подпомага изгарянето на излишните мазнини. Консумацията на черен пипер подобрява и храносмилането, а доброто усвояване на храната и елиминирането на отпадните продукти е от водещо значение за процеса на отслабване. Според някои западни проучвания, пиперинът има способност да пречи на образуването на нови мастни клетки – реакция, известна като адипогенеза, водеща до намаляване на размера на талията и не само.

Канела

Канелата съдържа мощни антиоксиданти, наречени полифеноли, които доказано подобряват чувствителността на организма към хормона инсулин. Ароматната подправка спомага за контрола на кръвната захар, като по този начин намалява риска от повишаване стойността на инсулина. Редовната ѝ консумация подобрява и настроението, перисталтиката, полезна е за здравето на сърцето и други. Канела може да добавяте към вашите смутита, топло мляко, кафе, чай, екзотични ястия и диетични десерти.

Лют червен пипер

Капсаицинът е онова съединение, което придава лютия вкус на лютите чушки. За него се смята, че засилва процес, наречен термогенеза – способността на организма да изразходва консумираната храна като енергия. Учени смятат, че лютият червен пипер е една от най-ефективните подправки за топене на корема. Освен че намалява приема на калории, важно е да се комбинира с полезни храни, спомагащи за отслабване. Не очаквайте да добавите пипера върху мазен бургер и да сваляте килограми.

Дижонска горчица

Вкусна и пикантна, с нея може да овкусите месо, салата, яйца. В малки количества горчицата не пречи на отслабването, стига да е част от вашия здравословен режим на хранене. Някои изследвания показват, че спомага за подобряване на метаболизма. Бъдете внимателни как и с какви храни я комбинирате, като избягвайте кетчупите, сходните на него сосове и майонезата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай