Тестват либидото на мъжете

Александровска болница кани на безплатни прегледи за алергии

Тестват либидото на мъжете | StandartNews.com

София. Безплатни хормонални изследвания на мъже между 45 и 64 години организира Клиниката по ендокринология към Александровска болница. Дефицитът на мъжки полови хормони с напредването на възрастта при силния пол е факт, който винаги е предизвиквал интерес, посочват медици. Проучванията показват, че нивата на серумния тестостерон намаляват прогресивно с увеличаването на годините, особено в съчетание със затлъстяване, високо кръвно, висок холестерол и повишени нива на кръвната захар.

Това състояние се провява с нарушена ерекция, съчетана или не с понижено полово желание, намалена мускулна сила, лесна уморяемост и раздразнителност, отслабване на паметта, нарушения в съня и склонност към депресия. За диагностициране на андрогенния дефицит е необходимо да се определи нивото на тестостерона в кръвта, обясняват медици.

Кампанията по изследването ще се проведе в съботните дни между 8 и 11ч. до изчерпване на лабораторните реактиви. Кандидатите за изследване не трябва да имат захарен диабет и затлъстяване.

От 12 до 16 ноември пък ще се проведе IV Национална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тази година акцентът е върху професионалните екземи и кожните алергични заболявания при децата. Ранното откриване на кожните алергии е от съществена важност за по-късната им професионална ориентация и профилактичните мерки, които трябва да прилагат, за да се предпазят.

Фризьорите, масажистите и козметиците са в постоянен контакт с различни алергени като бои за коса, измиващи препарати, ароматни масла и др. По тази причина те често страдат от екзема на ръцете и са целева група на кампанията.

В Александровска болница прегледите ще се извършват от 8.00 до 14.00 часа в консултативен кабинет №120 на Клиниката по кожни и венерически болести. Предварително записване на телeфон: 02/9230 511

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай