Терзиева: Строителите да внимават, започвам внезапни проверки

Терзиева: Строителите да внимават, започвам внезапни проверки | StandartNews.com

Благоевград. Ще правя внезапни проверки на строителството на Лот 2 и Лот 4 на автомагистрала „Струма". От Агенция „Пътна инфраструктура" непрекъснато контролират изпълнението на тези проекти, но аз ще спазя обещанието си за изненадващи инспекции, за да се уверя на място как върви работата. Нека строителите знаят това, заяви в петък в Благоевград министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Тя получава постоянни доклади как се работи на двата обекта. Няма никакви притеснения за Лот 2, където в момента се извършват подготвителни действия, отнема се хумусният слой от терена, вървят отчуждителни процедури. За Изпълнението на Лот 4 на АМ „Струма" ще се забави поне с 3 месеца. Причината е в проведения търг, защото се наложи да се измести железопътната линия. Той вече е спечелен от фирма „Актор". Необходимото време за изместването на съоръжението е 90 дни.

„Евентуална причина да се измени договорът е точно на това основание – открити бяха инженерни мрежи, които не бяха визирани в проекта. Но това не оскъпява неговата стойност. Работата ще започне всеки момент, защото процедурата приключи. Надявам се, че тези дни дейностите ще стартират. но нещата зависят и от времето, засега е много хубаво. Дай боже да е такова", каза още министър Терзиева. Тя призна, че някои общини, през които е отклонено движението от главен път Е-79 заради строителството на АМ „Струма, искат средства от министерството.

„Има най-различни искания, които са постъпили в АПИ, но всичко е въпрос на бюджет. На този етап ние нямаме бюджетни средства, с които да обезпечим допълнителни работи", призна министърът на регионалното развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай