Терористична заплаха блокира пътя за Гърция

Симулация струпва в Кресненското дефиле полиция, военни и спецчасти

Терористична заплаха блокира пътя за Гърция | StandartNews.com

Благоевград

Полицаи, военни и спецчасти се изсипват в Кресненското дефиле. Блокират главен път Е-79 - основната пътна артерия България - Гърция. Извършен е терористичен акт. Антитерористите вече предприемат действия за ликвидиране последиците в труднодостъпния за масово използване на медицински сили район.

За щастие потресаващата новина е от близкото бъдеще. Но не става въпрос за поредното снимане на американски филм на наша територия. Във вторник и сряда идната седмица екшънът ще се разиграе на живо като част от съвместното учение "Струма 2008".

Целта е да се провери как ще действат на такова място хората на здравното министерство, на МВР, на Министерството на отбраната, както и на областната управа в Благоевград. Нарочно е избрана транспортна инфраструктура, която е труднодостъпна. Учението е в две части - командно-щабна и реални тактически действия. В Кресненското дефиле ще има много специализирана техника, машини и автомобили.

И при симулираната спасителна операция обаче ще се наложи спирането на трафика по главен път Е-79 за кратки периоди от време, съобщиха днес от благоевградската полиция.
Движението ще се регулира от служители на КАТ, ще се поставят знаци за регулиране на скоростта, ще се вземат мерки да няма струпване на много автомобили. Ако нямате неотложно пътуване на 20 май между 10 и 16 часа и на 21 май от 10 до 13 часа, то не го предприемайте, съветват от КАТ-Благоевград.

Владимир Симеонов 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай