"Технически неща" бавят новите ни изтребители

"Технически неща" бавят новите ни изтребители | StandartNews.com

София. Има технически неща, които трябва да се оправят. Така военният министър Аню Ангелов обясни факта, че на заседанието на Министерския съвет не е внесъл точката за закупуването на нови изтребители у нас.

Министърът отвърна лаконично, че това ще стане, когато му дойде времето.

Ангелов от няколко месеца обяснява, че държавата може да си позволи тази покупка и за целта е предвидила 400 млн. долара.


Именно в сряда Ангелов трябваше да внесе в Министерския съвет инвестиционния проект, който да бъде обсъден от правителството. На Съвета по отбрана в понеделник обаче изникнали дребни технически въпроси, които ще бъдат уточнени тези дни и чак тогава министрите ще го обсъдят.

Още с идването си на власт военният министър Аню Ангелов заяви готовността си да купи за страната ни нови изтребители. Въпрос по темата е бил повдигнат и на междуправителственото заседание между кабинетите на България и Израел през септември.

Сега във ВВС има 16 броя МиГ-29, които могат да се експлоатират до 2029 г. Според запознати обаче военните не били доволни от поддръжката на машините от страна на руснаците.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай