Те официално станаха домашни любимци

Китай премахна кучетата и котките от списъка с животните, отглеждани за храна

Те официално станаха домашни любимци | StandartNews.com

Китай изготви нови насоки, според които кучетата и котките ще бъдат извадени от списъка на животните, които се отглеждат за храна, за да бъдат поставени в списъка на домашните любимци, съобщиха АФП и Ройтерс.

Макар и кучешкото месо да остава деликатес в някои части на страната, министерството на селското стопанство отбеляза, че те вече няма да бъдат смятани за животни, които се отглеждат, за да служат за храна. 

Списъкът с животни, които могат да бъдат отглеждани за месото и кожата им или за медицински цели, публикуван от министерството на селското стопанство, подлежи на обсъждане до 8 май. Кучетата и котките не фигурират в него.

Предложението беше приветствано от защитниците на животните като кардинално променящо правилата.

В условията на новия коронавирус Китай забрани консумацията на месо от диви животни. Такава забрана беше въведена и по време на епидемията от ТОРС (SARS). Списъкът с животните за стоковъдство се актуализира, за да бъдат включени в него някои животни, като елени, алпака, фазани, лисици.

Консумацията на кучешко месо губи популярност в Китай, но още там се избиват с тази цел 10 милиона животни годишно, включително и откраднати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай