Тази рецепта прави чудеса с бъбреците

Използват се отделни или няколко билки в комбинация

Тази рецепта прави чудеса с бъбреците | StandartNews.com

Билковите лекарства са наистина широко използвани в медицината, по-специално в урологията. Особено ефективни при заболявания на пикочните пътища са билките, които имат диуретично, антибактериално, противовъзпалително и обезболяващо действие. Такива лекарства включват отвари или настойки от мечо грозде, пъпки от бреза, жълт кантарион, хвойна, маточина, сок от червена боровинка и много други растения.

В повечето случаи те са наистина безопасни и са отлично помощно средство за немедикаментозна терапия на заболявания на пикочно-половия тракт. За лечение и профилактика на бъбречни заболявания се използват отделни или няколко билки в комбинация. Начинът се избира в зависимост от общото състояние на пациента, неговите характеристики, възраст, както и желания резултат.

Препоръчваме ви една ефективна рецепта за лечение и профилактика на бъбречните заболявания. Комплексът от билки има противовъзпалителни и дезинфекционни свойства, пише zdrave.to. Ще ви трябват следните билки: жълт кантарион; лайка; ягодови листа; корени от репей; елекампан; брезови листа; риган; ленено семе. Всички съставки се смесват в равни количества.

За половин литър вряла вода са необходими 2 с.л. от билковата смес. Оставяйте отварата да се запарва поне 10 часа и приемайте по половин чаша, 3-4 пъти на ден. Ако целите профилактика на бъбречните заболявания, достатъчно е да я пиете в продължение на една седмица. Но не трябва да забравяте, че водата е жизненоважна среда, която е необходима за протичането на всички химични реакции в организма (пряко участва в метаболизма). Недостатъчният ѝ прием може да доведе до реален риск от развитието на широк спектър от здравословни проблеми както сериозни, така и по-леки.

Това е намаляване на тургора на кожата (еластичност) и увеличаване на вискозитета на кръвта (риск от образуване на тромби), повишаване на концентрационните свойства на урината (уролитиаза) и като следствие, повишен риск от възпалителни заболявания на пикочните пътища. Не напразно едно от често срещаните заболявания, като цистит, се появява и поради недостатъчен прием на вода.

Във всичко балансът е важен и точно както липсата на течности в организма, така и прекомерният прием може да навреди. Това състояние се нарича свръххидратация. Има си и последствия, вариращи от незначителни, до животозастрашаващи (мозъчен оток, хипокалиемия, сърдечна недостатъчност). Оптималното количество вода, което здравият човек трябва да пие на ден, е 2000-2500 мл. Количеството консумирана течност зависи от метеорологичните условия, индивидуалните характеристики на организма, естеството на храната и много други фактори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай