Тайният живот на тату фанатиците

Тайният живот на  тату фанатиците | StandartNews.com

Един креативен фотограф показва още веднъж по оригинален начин, че хората не винаги са такива, за каквито ги смятаме - стори го в серия от провокативни кадри. Алън Поудрил от Лондон снима мъже и жени, облечени отгоре до долу и съпоставени с фотоси, на които са голи и изненадващо татуирани от главата до петите. В позите им личи, че се фукат от цялата тази работа.

Вълнуващият проект се нарича Covered и ще гастролира като изложба в Източен Лондон от 11 ноември. Но това, което прави идеята още по-интересна, че има лична история зад всяка снимка, която дълго занимава фантазията, след като си я видял.
За мнозина да бъдат покрити по цялото тяло с татуси е част от техния външен вид. 59-годишният Бил от Лондон казва: "Много ми е готино, че съм на средна възраст - имам си постоянна работа, обграден съм от открити хора и имам татуиран на гърдите си надпис: "No F****** Way".

Хората, които обичат вечните рисунки, са на всякаква възраст, с различни фигури и истории. Греъм, на 58 години, от Клиторпс, разкрива: "Започнах да се рисувам, коагто станах на 51. Баща ми беше починал и нямаше как да възрази, а майка ми нищо не каза. Тя така или иначе беше в начален етап на деменция".

Някои от тату маниаците са късно узрели за идеята - започнали са след 40, а за други това си е лайфстайл още от тийнейджърските години.

"Бях на 15, когато си направих първата. нашите не се усетиха, докато не станах на 18",
разправя 35-годишният Карлос от Борнмът.

"Започнах през 1963-а, когато бях на 14, и не мисля, че някога ще спра", признава 66-годишният Дейв от Лейтън. 27-годишният Филип се нашарил на 17 и дълги години се криел от майка си и баща си. И когато научили, вече било необратимо - прозрели, че това е животът за сина им.

Някои от моделите на фотографа Поудрил разказват за болката, докато им поставяли картинките. Кими, на 29, която има цяла стенопис на корема си, посветена на любимата банда "Кис", признава, че агонията си е струвала. "Болката беше неописуема, но е готино да покажа моята посветеност към бандата".
Други обясняват, че дизайнът на татусите им разкрива тяхната истинска личност, както и маркира важни моменти от живота им.

"Моите са част от това коя съм, и винаги ще обичам "този костюм", дори когато стана на 80 години. Любовта, която получавам за това как изглеждам, е същината на всичко", категорична е 37-годишната Виктория от Ковънтри.
25-годишният Крис, също от Ковънтри, добавя, че ако забрави кой е, се съблича и застава пред огледалото. Така отново намира себе си.

А пък Питър, на 38 от Колчестър, смята, че татуировките са му дали увереност в живота - особено след заболяването му от Крон.

Но докато някои се фукат със сложни татуировки, други са имали спречкавния по темата вкъщи. "Бях на 23 и майка ми избухна: "Как си могъл да обезобразиш тялото, което ти дадох?!", спомня си Крис от Велвин.
Стюарт от Бромли разправя как майка му се опитвала да го измие, а той все пак бил едва на 14. Твърди, че ще се шари, докато е жив и че всичко, което иска да запомни, ще си го татуира по тялото.

Моделите на Поудрил не съжаляват, че са се покрили със символи, мотиви, надписи.

Лилиана, на 23 от Хокни, е убедена, че няма да смени отношението си към татусите с възрастта.
Докато 47-годишният Саймън допълва: "Докато мога сам да ходя до тоалетна, не ме вълнува как ще изглеждам, когато одъртея. Нямах намерение да си правя толкова много, но аз съм такъв - пристрастяваща се личност".
Патрик от Брайтън си сложил първата на 13 и после 10 години я криел. Той споделя, че рисунките са част от него и никога няма да остарее.

Повечето от мъжете и жените в проекта никога не са се вълнували от хорското мнение. "Аз си обичам татуировките. Като не ти харесват, да не ги гледат. А и какво ми пука, че ще стана дядка", казва 30-годишният Дарън. 46-годишният Ънсол обаче е категоричен, че в момента приключва с рисунките по тялото, защото вече доста го боли. Дан от Кент пък е амбициран да стигне докрай и да се покрие целия. "Кога ще спра ли? Никога", заявява той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай