Търсят се 20 гвардейци

Търсят се 20 гвардейци | StandartNews.com

София. Националната гварейска част търси гвардейци. Вакантните места обаче са само 20.

Ловкостта се репетира непрестанно по време на тренировките на националната гвардейска част далеч преди слагането на червените мундири и шапката с орлово перо, предава бТВ.

Кандидатите трябва да са високи между 178 и 182 см и да не са по-възрастни от 32 години, а килограмите да не надвишават 85. Друго много важно условие е кандидатите да нямат татуировки по лицето си или по-други открити части на тялото си.

„Тежестта на професията идва от това, че най-вече даваме облика на държавата,” сподели пред bTV подполковник Тони Петков от „Личен състав” на гвардейската част.

Засега в редиците на гвардейците има само една жена – редник Иванова, докато кандидати сред момчетата има достатъчно, отбеляза подполковникът.

12 часа караул, три смени от по четирима души, които се сменят през час. Това е работното темпо, на което е свикнал гвардеецът. „За много неща се мисли, по принципи първото и най-важно да мислиш какво се случва около теб, водиш наблюдение, и отделно можеш да се поразсееш с някоя и друга мисъл,” разказа гвардеецът ефрейтор Станислав Тошев.

Гвардейците преживяват еднакво трудно и лятото и зимата, но казват че лека професия няма. Ако отговаряте на гвардейските изисквания и имате желание за работа-заявления се приемат до 8 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай